10+1 kérdés Majoros Péterhez, azaz Majkához

A legkedvesebb gyerekkori emlékről, élete legjobb gasztronómiai élményéről és a megbocsátásról is kérdeztük Majkát.

Majoros Péter

1. Mi a legkedvesebb gyerekkori emléke?

A panelházak között, ahol felnőttem, rengeteg gyerek volt, és együtt ültünk reggeltől estig a „padok” elnevezésű helyen. Az volt benne a legszebb, hogy semmit sem csináltunk. Imádtam azt a felhőtlen, céltalan gyermekkort, amikor nem kellett azon idegeskednünk, hogy van-e pénzünk, vagy lesz-e holnap.

2. Mi az, amit az életben a saját kárán tanult meg?

Azt, hogy ne kerüljek olyan emberekkel üzleti kapcsolatba, akiken már az elején érzem, hogy megbízhatatlanok, de mégis meggyőzöm magam arról, hogy nem így van, biztosan én gondolom rosszul. Időnként nagyon naiv tudok lenni.

3. Kitől kellene bocsánatot kérnie és miért?

Számomra nem okoz nehézséget, hogy elnézést kérjek azoktól, akiket megbántok. Tőlem viszont nagyon sok embernek kellene, de nem őrizgetem a haragom.

4. Hogy nézne ki egy tökéletes napja?

Nem kell időre felkelni, csak kinyitom a szemem, és egy hatalmas, egészséges reggelivel várnak. Utána egész nap sorozatokat néznék, pizzát ennék és aludnék. Közben ott lenne mellettem a csajom és a gyerekek, akik természetesen nem beszélnek, és nem rángatnak tévézés közben, hanem gombnyomásra ki- és bekapcsolom őket.

5. Hol ette életében a legjobbat?

Olaszországban csak jó pizzák vannak, de azt hiszem, a legfinomabbat egy szicíliai kisvárosban ettem.

6. Kinek, minek a hangját szereti legjobban?

Marián és Olivér nevetését. Amikor kacagnak, számomra az a legszebb hang.

7. Van olyan álma, ami még nem valósult meg?

Rengeteg álmom van. Szeretnék egy fi lm közeli produkcióban dolgozni, aminek meg is van az esélye. Nem színészként, hanem egész más szerepben. És egy olyan nyaralás is jó lenne négyesben, amikor semmi miatt sem kell idegeskednem.

8. Ha földet örökölne, mit tenne vele?

Attól függ, hol örökölném. Krumplit termesztenék, nyitnék egy standot Beverly Hillsben, és nagy zsákokban árulnám. Hadd tudják, mi az igazság.

9. Mire sajnálja legjobban az időt?

A számomra lényegtelen emberekre, velük beszélgetni elvesztegetett idő.

10. Mit változtatna meg a világon, ha bármit megtehetne?

Rengeteg dolgot tudnék mondani. Az egyik legfontosabb, hogy az emberek ne marják egymást, hagyják abba a rivalizálást, és próbáljanak normálisan, békében egymás mellett élni. Azt hiszem, nem tudnék olyat mondani, amit nem változtatnék meg, hiszen a világ tele van jó és rossz dolgokkal: felesleges halálozás, de ugyanúgy felesleges életben maradás is, és még százmillió olyan dolog, amitől működik ez a rendszer. A gyerekek szenvedését azonban ki lehetne húzni a történelemből, egy kisgyereknek soha ne kelljen azzal foglalkoznia, hogy éhezik vagy beteg. Ők annyira ártatlanok, sajnálom, ha bármi rossz történik velük.

+1 Ha van mennyország, hogyan fogja köszönteni az Úristen a túloldalon?

Van mennyország, ezt előre tisztázzuk. Szerintem engem szívesen lát majd, mert lehet, hogy van pár dolog, ami miatt az orromra koppint, de szerintem bírja az őszinte és tiszta szívű embereket.

Az interjú eredetileg a Nők Lapja 2018/15. lapszámában jelent meg.

Szöveg: Varbai-B. Csák Amarilla

Fotó: Dömölky Dániel