10 kérdés Kútvölgyi Erzsébethez

A tökéletes napról, meg nem valósult álmokról és élete legjobb gasztronómiai élményéről kérdeztük a Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznőt.

Kútvölgyi Erzsébet

1. Mi az, amit sosem kérdezett meg a szüleitől, pedig meg kellett volna?

A világrajövetelemet, hogy jól meggondolták-e, mert úgy éreztem, nem igazán akarták. Sokáig foglalkoztatott ez a kérdés, koravén gyerek voltam.

2. Mit bánt meg utoljára?

Nap mint nap bánom, hogy képtelen vagyok letenni a cigarettát, pedig jót tenne a testemnek, a családomnak, a környezetemnek. Önámításban vagyok, mert azt hazudom magamnak, hogy ez hozzátartozik a komfortérzetemhez.

3. Kinek kellene öntől bocsánatot kérnie és miért?

A szüleimnek, hiszen nem ideális egy gyereknek, ha kétségek között nő fel. Hiányérzet maradt bennem, hogy nem beszéltünk meg dolgokat, nem tettünk fel bizonyos kérdéseket. Ugyanakkor nagyon örülnék, ha még élnének, így valószínű soha nem várnám el, hogy bocsánatot kérjenek.

4. Hogy nézne ki egy tökéletes napja?

Mostanában majdnem tökéletes napokat élek. Délelőtt munka, délben ebéd a férjemmel, délután házimunkák végzése, majd este játszom, és amikor hazaérek, a férjemmel vagyok. De ami igazán gyönyörű az életemben, hogy nagy a családom, és számomra az az ideális, ha mindenkiről tudok mindent.

5. Hol ette életében a legjobbat?

Nagyon szeretek gourmankodni, különleges dolgokat enni. Kedvelem az ázsiai ízeket, és szerencsémre kijutottam Kambodzsába, ahol egy indiai étteremben megkóstoltam a sült, zöldbors ágacskát. Úgy nézett ki, mint egy mini szőlőfürt, és abban a zsiradékban sütötték meg hirtelen ropogósra, amilyen étel mellé tálalták. Itthon is elkészítettem.

6. Van olyan álma, ami még nem valósult meg?

Az Ázsia iránti rajongásom még nincs teljesen kielégítve, és Dél-Amerikába is nagyon vágyom. Imádom a tengert, az óceánt, ahol végtelenséget látok.

7. Mire nem sajnálja a pénzt?

Ami a családomnak örömet okoz, arra nem. Legyen az bármi, akár egy általam kötött sál, aminek a legnemesebb fonalból kell elkészülnie. Magamra nem szívesen költök, de szerencsére a férjem megteszi, megosztottuk a feladatokat. 8 Mire sajnálja legjobban az időt? Gyakorlatilag mindenben megtalálom a harmóniát, még a mosogatásban is. Pár éve nincs autóm, és az sem zavar, hogy tömegközlekedem. A felszínes kommunikációra azonban nagyon, amikor nem látom a másik arcát, az újkeletű ráncait. Sosem szoktam hosszasan telefonálni, barátnőzni, olyankor inkább megbeszéljük, mikor tudunk találkozni.

9. Mit változtatna meg a világon, ha bármit megtehetne?

Ami a legfontosabb, hogy soha senki ne legyen éhes a világon. Egy kicsit szégyellem is magam, hogy az előbb egy egzotikus ételről beszéltem, miközben tudom, hogy sokan egy szelet kenyérnek és egy pohár víznek is mennyire örülnének.

10. Ha van mennyország, hogyan fogja köszönteni az Úristen a túloldalon?

„Isten hozott, drága csillagom! Hogy vagy? Örömmel fogadunk körünkben!” Remélem így, és nem a pokolban az ördög.

Az interjú eredetileg a Nők Lapja 2018/14. lapszámában jelent meg.

Szöveg: Varbai-B. Csák Amarilla

Fotó: Tóth Balázs