9 érdekesség és fotó Angelina Jolie sokoldalúságáról

Szexszimbólum, színésznő, anya, rendező, jótékonysági nagykövet és még sorolhatnánk. Angelina Jolie csupán 42 éves, de máris annyi címet tudhat magáénak, mint más egy egész élet alatt. Ő napjaink egyik legnagyobb és egyben legmegosztóbb híressége, egyúttal a Nők Lapja 2017/39. lapszámának címlapsztárja. Íme 9 érdekesség róla!

Jótékonyságból jeles

Köztudott, hogy az Oscar-díjas sztár rengeteg jótékonysági szervezetet támogat: az ENSZ Menekültügyi Főbiztosaként több mint húsz országban küzd a menekültek jogaiért, de saját szervezetén, a Maddox Jolie-Pitt Alapítványon keresztül a rászorulók, a betegek és a szegények élethelyzetének javításán is fáradozik.

Lovaggá ütve

Angelina a szexuális erőszak ellen végzett humanitárius munkásságáért 2014-ben tiszteletbeli lovagi címet kapott, melyet maga II. Erzsébet ajándékozott neki. Ez a nőknek adható egyik legfontosabb brit rang, így óriási megtiszteltetés, ha valaki ilyenben részesül.

Furcsa gyűjtemény tulajdonosa

Míg más bélyeget, régi érméket vagy hógömböket gyűjt, addig a színésznő a kések megszállottja, rendkívüli kollekciót tudhat magáénak belőlük.

Gyerekkori álmok

A sztár gyerekkorában nem énekesnőnek, hercegnőnek vagy épp fodrásznak készült, hanem temetkezési vállalkozónak. Azért mi örülünk, hogy végül a színészi-rendezői pályán kötött ki.

Szókimondó vallomás

2013-ban My Medical Choice (Az én orvosi választásom) címmel jelent meg cikke a The New York Timesban. Ebben őszintén írt dupla masztektómiájáról, mell rekonstrukciójáról, illetve arról, hogy édesanyja és nagynénje korai halála miatt döntött a beavatkozás mellett. Marcheline Bertrand 56 évesen, Debbie Marin pedig 61 évesen vesztette életét, mindketten emlődaganat következtében.

Híres felmenők, csendes sikertelenség

Rokonai között számos hírességet találunk, mint például Chip Taylor dalszövegíró – nagybácsi –, Jacqueline Bisset színésznő – keresztanya – és Maximilian Schell filmrendező – keresztapa. Ám hiába a neves családi háttér, a karrierje csak nagyon lassan indult be. Több évig csupán kisebb szerepeket kapott, az áttörést a videójátékból lett mozifilm, a Lara Croft: Tomb Raider hozta meg számára. A kritikusok tetszését ugyan nem nyerte el, de a film kasszasiker lett, Angelina pedig elindult a sztárság felé vezető úton.

Sziszegő házi kedvencek

Háziállatok tekintetében sem mindennapi az ízlése a színésznőnek: rajongva szereti a hüllőket, élete során már több kígyója is volt. Így érthető, hogy nem okozott számára gondot, amikor a Nagy Sándor, a hódító című filmben kígyókkal kellett forgatnia.

A színésznői teljesítmény elismerése

Egy Oscar-díj és három Golden Globe-díj büszke tulajdonosa. Az Akadémia 2002-ben az Észvesztő című filmben nyújtott alakításáért díjazta a legjobb női mellékszereplőnek járó szobrocskával – ugyanezért kapott előzőleg aranygömböt is. A másik két díjat az 1997-ben bemutatott George Wallace című dráma mellékszerepéért és az 1998-as Kifutó a semmibe című film főszerepéért hozhatta el.

Meglepő szülinapi ajándékok

Keresztapjától, a már említett Maximilian Schelltől egészen 16 éves koráig minden évben játékbabát kapott a születésnapjára. Volt ezek között beszélő fajta, antik, porcelán, sőt, még fából készült is, amelyeket a színésznő mindig nagy becsben őrzött.

 

A 2017/39. Nők Lapjában címlapinterjút olvashattok a színésznővel. A magazin az előfizetőkhöz szeptember 26-án, az újságárusokhoz pedig szeptember 27-én érkezik.

Szöveg: D.A.

Fotó: theredlist.com

(imdb.com, digitalspy.com)