„Nem bírom azt az őrületet, ami a celebeket körülveszi” – Címlapinterjú Julia Robertsszel

Az Oscar-díjas színésznővel Návai Anikó készített exkluzív interjút a Nők Lapja számára.

Mike Nichols – a híres rendező, aki a Közelebb című filmben dolgozott vele – állítja, hogy Julia Roberts otthonában a nüanszok árulkodnak. „Nincs takarítónő, és szakács sem tüsténkedik a konyhában. Viszont lépten-nyomon felbuksz a játékokban, és ha Julia miatt jöttél, ki kell várnod, míg sikerül kiszakítanod a középpontból, mert mindennek ő a motorja.”

Julia Roberts

– A tizenkét éves ikreknek – Hazelnek és Phinnaeusnak – és Henrynek, aki most lesz kilenc, évekig lövése sem volt, hogy dolgozom, mert annyit voltam velük otthon – mondja Julia. – Az Erin Brockovichot még nem is látták.

Pedig ezért a filmért nemcsak Oscart nyert („a díj még mindig a nővéremnél van New Yorkban, csináltak egy fotóalbumot, és mindenki fotózkodott vele, aki arra járt”), hanem ő volt az a női filmsztár, aki elsőként húszmillió dollárt kapott a munkájáért. Ebből építette a malibui házát.

Roberts óvatos interjúalany. Be kell kerítened, hogy felengedjen a gyanakvása, annyira vigyáz a magánéletére. De nekünk csodával határos módon megnyílt. Íme:

– Ekkora gond, hogy híres vagy?

– Nem tartom magam celebnek, legalábbis a mai értelemben nem. Mondhatod, hogy lassú vagyok, vagy hogy kiöregedtem, de nem bírom azt az őrületet, ami a celebeket körülveszi, mert nem humánus. Én nem ebben a kultúrában nőttem fel, nem méricskéltek percenként meg centinként. Senkit nem érdekelt, mi van rajtam, milyen a frizurám, vagy van-e rajtam smink, ma meg sportot űznek belőle. Ha ezen az alapon nézed, hazavágsz mindent, amit fontosnak tartasz magadról. Élj úgy, ahogy szeretnél, és fütyülj minden másra!

– Ennyire megváltozott a show-biznisz?

– Amikor én kezdtem, egy dollárt kaptam az első munkámért, két dollárt a másodikért, és ezt értettem. Hétről hétre többet, ahogy a filmedet egyre többen látták. Most meg úgy van, hogy ha a bemutatót követő első két napon nem adnak el a filmedre tízmillió jegyet, döglött hal vagy. A média kicsinálta a sztárokat. Semmilyen titok nem maradt. Mindenki azt piszkálja, hol a trükk, mit csinálnak a színészek a nap huszonnégy órájában, és ettől teljesen elmúlt a varázs.

– És a paparazzók nem zavarnak?

– Nem foglalkozom velük, és nem folynak bele a hétköznapjaimba. Hála istennek!

– Honnan ered ez a nagy nyugalom?

A Nők Lapja 2016/26. lapszámából nemcsak az derül ki, honnan ered a színésznő nyugalma, hanem többek között az is, hogyan él, mit tart még igazán fontosnak az életben – lapozzátok fel a magazint a 11. oldalon!

Szöveg: Návai Anikó

Fotó: Michelangelo di Battista