Szívmelengető, ritkán látott fotók Vilmos hercegről

Diana hercegné és Károly herceg legidősebb fia kísértetiesen hasonlít édesanyjára. Szelídsége és emberszeretete egyszer - szerintünk - nagy királlyá fogja tenni. A brit királyi család egyik legkedveltebb tagja ma ünnepli 35. születésnapját, akit róla készült fotókkal és róla szóló érdekességekkel köszöntünk.

Szülei sokat vitáztak azon, milyen nevet adjanak neki

Teljes nevén: Vilmos Artúr Fülöp Lajos herceg, amit nem kis viták árán kapott meg. A Vilmoshoz Diana hercegné ragaszkodott, Károly herceg viszont az Artúrt szerette volna mindenáron. A Fülöp nevet Károly herceg apja után kapta, Lajosnak pedig szeretett kuzinját hívták, akit 1979-ben gyilkoltak meg.

Rendőr szeretett volna lenni

A családi legendárium szerint Vilmos herceg gyerekkorában arra vágyott, hogy rendőr lehessen. Egészen addig, míg Harry herceg rá nem mutatott, hogy ebből semmi nem lesz, hiszen neki királynak kell lennie.

A nagymama mindig megvédte az unokáit

II. Erzsébet szigorú külseje ellenére mindig is nagyon gondoskodó nagymama volt. A rajongásig szereti unokáit.

Harry Potter-féle sebhely van a homlokán

A fotón ugyan nem látszik, de egy 1991-es baleset során Vilmos herceg is Harry Potteréhez hasonló homloksebet szerzett. Egy iskolatársa ugyanis véletlenül eltalálta őt golfozás közben.

Imádta édesanyját

Diana hercegné nagyon odafigyelt rá, hogy kötelezettségei mellett annyi időt töltsön gyermekeivel, amennyit csak lehet. Ilyenkor pedig remekül szórakoztak, olyanok voltak, mint egy hétköznapi anya és a fiai. Nem csoda, hogy ez a szeretet remek alapokat adott neki és Vilmos mindent megtesz, hogy továbbvigye anyja hagyatékát.

A rajongásig szereti Katalin hercegnét

Katalin hercegnét annak idején anyja gyémántgyűrűjével jegyezte el, miután pedig feleségül vette, neki ajándékozta Diana zafír fülbevalóit.

Esküvőjüket kétmilliárdan követték végig

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvője az évszázad ceremóniája volt. Nagy-Britanniában 24,5 millióan, míg világszerte a becslések szerint kétmilliárd ember követte végig.

Érzelmesebbé tette az apaság

Nemrégiben Vilmos herceg úgy nyilatkozott, mindent mást megvilágításba helyezett nála az apaság.  Sokkal érzelmesebb lett, még a legkisebb dolgok, a legapróbb történések a világban is jobban megérintik, mint korábban. “Az ember rájön, mennyire értékes az élet, és ez teljesen más megvilágításba helyez mindent” – mondta.

Második a trónöröklési sorban

Vilmos herceg II.Erzsébet után második a trónöröklési sorban, tehát édesapját követően őt koronázzák majd meg az Egyesült Királyság királyának.

Margit hercegnő otthonában élnek

Cambridge hercege családjával a Kensington-palotában él. A négyemeletes rezidencia egykor Margit hercegnő otthona volt, három konyha, három hálószobás lakosztály, öt fogadószoba, illetve egy nappali és egy éjszakai gyermekfelvigyázó tartozik hozzá.

Szöveg: F.R.

Fotó: Pinterest

(hellomagazine.com)