Csokoládés málnatorta

Aki rendszeresen süt, jól tudja, hogy nincs az az édesség, amit ne lehetne szebbé és finomabbá tenni néhány szem bogyós gyümölccsel. Ezt most be is bizonyítjuk ezzel a recepttel.

csokolades malnatortaHozzávalók egy 22 cm átmérőjű tortához:

A tésztához:
1,5 dl tej, 15 dkg vaj/margarin
2 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor, 22 dkg cukor
1 dl natúr joghurt, 2 tojás, csipet só
1 teáskanál szódabikarbóna, 20 dkg liszt

A töltelékhez:
50 + 15 dkg málna
30 dkg cukor, porcukor a tálaláshoz

1. A tésztához a tejet, a vajat/margarint, a kakaóport és a cukrot vízgőz fölött összeolvasztjuk. Hozzákeverjük a joghurtot és a tojást, végül a sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet. A masszát egy kb. 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformában töltjük.

2. 160 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük, ügyeljünk rá, hogy ne száradjon ki. Kihűtjük, félbevágjuk.

3. 50 dkg málnát és a cukrot egy forralóedénybe tesszük, sűrű dzsemet főzünk belőle. Még melegen összetöltjük vele a két lapot. Tálalás előtt a maradék 15 dkg málnával és porcukorral
díszítjük.

Elkészítés: 25 perc
Sütés: 30-35 perc
Kalória: 4653 KCAL/egész torta

Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes
Teríték: www.edesalmok.hu