Az örök kedvenc: sült tejberizstorta narancsos kompóttal

Ha már unjátok a hagyományosan elkészített tejberizst, süssetek belőle tortát pár izgalmas ízvilágú hozzávalóval. Nemcsak a gyerekeknél, de az édesszájú felnőtteknél is sikert arathattok a recepttel.

HOZZÁVALÓK EGY 24 CM ÁTMÉRŐJŰ FORMÁHOZ:

4 dl tej | 10 dkg cukor | 30 dkg főtt rizs 1 (bio) citrom héja és leve | vaj és zsemlemorzsa a formához 6 tojás, szétválasztva | 10 dkg aszalt cseresznye vagy meggy

A kompóthoz: 5 darab narancs | 2 evőkanál cukor

1. A tejet felmelegítjük a cukorral, majd hozzáadjuk a főtt rizst. Addig főzzük, amíg felszívja a nedvességet, tejberizs állagú lesz. Hozzáreszeljük a citromhéjat, belefacsarjuk fél citrom levét.

2. Egy kapcsos, 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával.

3. A kihűlt tejberizshez keverjük a tojássárgáját és az aszalt cseresznyét. A fehérjéből kemény habot verünk, ezt is a masszához forgatjuk. Az előkészített formába simítjuk, és 180 ºC-os sütőben megsütjük 45 perc alatt.

4. Két narancsot kifacsarunk, hármat gerezdekre szedünk. A léhez adjuk a cukrot, felforraljuk, majd a gerezdeket megfőzzük pár perc alatt ebben a szirupban. A felszeletelt rizstortát a kompóttal kínáljuk.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC

SÜTÉS 45 PERC

KALÓRIA 2623 KCAL/EGÉSZ TORTA

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/02. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!

Recept és fotó: Nagy Tünde