Szerelmesek édessége: pezsgős eperhabtorta

A szerelmesek napján egy igazi kényeztető finomsággal lepünk meg titeket. A látványos és ínycsiklandozó tortakülönlegesség hölgyeknek és uraknak is kiváló meglepetés lehet. Próbáljátok ki a receptet!

HOZZÁVALÓK EGY 20-22 CM ÁTMÉRŐJŰ FORMÁHOZ:

5 tojás | 15 dkg porcukor 15 dkg liszt + a formához 1 dl pezsgő | vaj a formához A krémhez: 4 dl hideg habtejszín 10 dkg porcukor | 2 csomag instant zselatin 50 dkg eper (fagyasztott)

1. A tortát szeletelés előtt 1 nappal készítsük el! A tésztához az egész tojásokat elektromos habverővel verjük fehéredésig a porcukorral. Szitáljuk hozzá a lisztet, öntsük hozzá a pezsgőt, majd óvatosan forgassuk össze.

2. Simítsuk a tésztát kivajazott, kilisztezett, 20-22 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába, és süssük készre 30-35 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni, vízszintesen vágjuk 3 koronggá.

3. A krémhez a tejszínt verjük kemény habbá a porcukorral és a zselatinnal. Az epret olvasszuk ki, pürésítsük össze, keverjük a tejszínhab kétharmadához, a maradékot tegyük félre. Töltsük össze a tésztalapokat az epres krémmel.

4. A félretett, eper nélküli krémmel vonjuk be kívülről a tortát. Tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe. Ha van friss eper, tálalás előtt díszíthetjük néhány szemmel a tortát.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC

SÜTÉS 30-35 PERC

KALÓRIA 3580 KCAL/EGÉSZ TORTA

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/02. lapszámában jelent meg.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta