Reggeli kedvenc: Medvehagymás humusz

A tavasz egyik hírnöke az utóbbi években a rendkívül népszerűvé vált, sokan megveszik a piacon, de aztán otthon hirtelen nem tudják, mire használhatnák fel. Például egy szuper reggeli alapanyaga is lehet! Mutatjuk, hogyan!

Medvehagymás humusz

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

25 dkg szárított csicseriborsó |  1 evőkanál szódabikarbóna | 25 dkg tahini (szezámpaszta)| 1 citrom leve | fél csokor medvehagyma só | kb. 1 dl hideg víz

1. A csicseriborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap leöntjük róla a vizet. Egy nagy lábast felmelegítünk, beletesszük a csicseriborsót, hozzáadjuk a szódabikarbónát, és 3-4 percig pirítjuk folyamatos kevergetés mellett.

2. Hozzáöntünk 1,5 liter vizet, felforraljuk, közben leszedjük a tetején keletkező habot. 30- 35 perc alatt puhára főzzük, akkor jó, ha könnyen szét tudjuk nyomni a szemeket a fakanállal. Leszűrjük, késes betétű robotgépben pürésítjük.

3. Hozzáadjuk a tahinit, a citromlevet, a medvehagymát és a sót, majd krémesre turmixoljuk. A végén annyi hideg vizet öntünk hozzá, hogy krémes masszát kapjunk. 30 percig állni hagyjuk, tálaláskor tehetünk a tetejére 1-2 evőkanál medvehagymapestót is. Pitával kínáljuk.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + ÁZTATÁS
KALÓRIA 418 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2018/3. számában jelent meg, még több mennyei recepttel együtt.

Recept és fotó: Kárai Dávid, az Ízhuszár magazin alapító szerzője.