76 pompás tavaszi recepttel lepünk meg az áprilisi Nők Lapja Konyhában

Végre kitavaszodott! A kertészkedés és a nagy kirándulások mellett azért szakítsatok némi időt a főzőcskézésre is - ebben mi is a segítségetekre leszünk! A Nők Lapja Konyha legújabb számában fűszeres halas fogásokkal, isteni hagymalevesekkel és csirkéből készült izgalmas főételekkel is találkozhattok, no és persze rengeteg „zöld” tavaszi finomsággal. Próbáljátok ki mindet!

A képre kattintva galéria nyílik!

A hónap színe: zöld

Amikor ezeket a sorokat írom, mindenki hitetlenkedve posztolja a márciusi havat, és #csakazértistavasz felkiáltással nárciszokat, tulipánokat fotóz a közösségi oldalakra. Nagyon remélem, hogy amikor megjelenik ez a számunk, már #végreittatavasz lesz a megfelelő hashtag, és mindenki lelkesen veti bele magát a kertészkedésbe/piacozásba/kirándulásba/fogyókúrába. Rengeteg „zölddel” készültünk ugyanis: kiadós tavaszi főzelékekkel, laktató salátákkal és csőben sült zöldségekkel, amelyek önmagukban és köretként is megállják a helyüket. Csirkés fogásainkat sok-sok zöldséggel, a halakat pedig friss zöldfűszerekkel kombináltuk.

Az immunrendszerünket gyümölcsös-zöldséges turmixokkal turbóztuk, amelyeket a nyári bikinialakra dolgozóknak és reggelizni nem szeretőknek egyaránt ajánlunk. Hagymaleveseink és tejszínes, illetve paradicsomos tésztáink tulajdonképpen az év bármely napját feldobják, csakúgy, mint a házilag készített morzsába bundázott húsok és zöldségek. Reméljük, a nagy kirándulások után belefér némi édesség is, hiszen örök favoritokhoz hoztunk új recepteket: isteni keksztekercseket és túrós süteményeket mutatunk. Aki még ennél is több nyalánkságra vágyik, annak a már standokon lévő Desszert különszámunkat ajánlom, amiben több mint 100 új finomság kapott helyet. Ezúttal a családi ünnepek témáját jártuk körbe, mindig bevethető sós és édes vendégvárókat ugyanúgy ajánlunk, mint születésnapi tortákat, névnapi gasztroajándékokat és lagzira elkészíthető apró falatokat.

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek!

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!