5 remek húsos recept húshagyó keddre

Húshagyókedd a nagyböjt kezdetét megelőző utolsó nap, amikor - a keresztény hagyomány szerint - még szabad húst fogyasztani. Ha tartjuk a böjtöt, ha nem az alábbi fogások nagyszerű alapjai lehetnek a heti menünek! Jó étvágyat!

Vörös babos oldalas

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 kg sertésoldalas | | só, bors | | 1 kávéskanál őrölt római kömény 60 dkg vörös bab (konzerv) | | 1 dl ketchup | | 1 evőkanál| | fűszerpaprika | | 1-1 darab piros és zöld kaliforniai paprika | |  4 darab paradicsom | | 1 gerezd fokhagyma

1. Az oldalast besózzuk, borsozzuk, megszórjuk a római köménnyel. Egy tepsibe fektetjük, ráöntünk 2 dl vizet, letakarjuk alufóliával, és 130 oC-ra előmelegített sütőbe tesszük 2 órára.
2. Ha az idő letelt, levesszük róla a fóliát, ráöntjük a leszűrt vörös babot, a ketchupot, rászórjuk a fűszerpaprikát. Hozzáadjuk a kockázott paprikát, paradicsomot, a zúzott fokhagymát, majd sózzuk. Visszatesszük 20 percre a 140 oC-os sütőbe.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC, SÜTÉS 2 ÓRA 20 PERC

KALÓRIA 1098 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2018. februári számában jelent meg.

Recept: Tobai Róbert

Hagymás dödölle szalonnás tarjával – Éliás és Tóbiás kedvence

dödölle

A dödölle legjobb kiegészítője az isteni hagymás tarja. Laktató finomság a téli fagyos napokra, amiért odáig vagyunk.

A receptet ezen az oldalon lelitek.

 

Grillezett csirkemell bazsalikomos céklasalátával – az egészség jegyében

Természetesen gondoltunk az egészségesebb étrend híveire is a lista összeállításakor. Ez az egyszerű, de nagyszerű étel egészséges és laktató ebéd alternatíva.

A pontos receptet itt találjátok.

Csirkés lasagne padlizsánnal – az eredeti egy kiváló változata

Ez az isteni húsos tésztaétel a gyerekek kedvence lehet, ráadásul egy kis zöldség is megbújik benne, így dupla élvezet.

Kipróbálnátok? A receptet ide kattintva olvashatjátok el.

Rakott brokkoli – nem csak brokkoliimádóknak

A rakott ételek az elfoglalt nők kedvencei. Semmi perc alatt elkészülnek és nincs utánuk sok takarítanivaló. Éljen!

Íme a recept!

 

Összeállította: M.M.

Fotó: Gyugyi Péter, Vrábel Kriszta, Nagy Tünde