Mátrai borzaska, a „kócos” kedvenc

Hogy miért érdemes mátrai borzaskát készíteni? Mert viszonylag gyorsan elkészíthető, nem is túl bonyolult, de a legfőbb érvünk mellette az, hogy egyszerűen mennyei!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

4 nagy szelet tarja (80 dkg) | 20 dkg burgonya | 3 tojás | 2 evőkanál liszt + a beforgatáshoz | só, bors | olaj a sütéshez | 2 gerezd fokhagyma | 3 dl tejföl | 20 dkg reszelt sajt

1. A tarjaszeleteket klopfoljuk ki enyhén, sózzuk be. A burgonyát hámozzuk meg, egy kis lyukú reszelőn reszeljük le. A tojásokat verjük fel, keverjük hozzá a reszelt burgonyát, a lisztet, ízesítsük sóval és borssal. Sűrű masszát kapunk, pár percig hagyjuk pihenni.

2. A hússzeletekről itassuk le a nedvességet, forgassuk először a lisztbe, majd a burgonyás masszába.

3. Helyezzük forró olajba a húsokat, majd közepes lángon süssük először fedő alatt, majd a másik oldalra fordítva fedő nélkül, míg szép aranybarna lesz. Itassuk le a szeleteket papírtörlőn, majd még forrón kenjük rá a zúzott fokhagymával elkevert tejfölt, végül szórjuk meg reszelt sajttal.

ELKÉSZÍTÉS: 45 PERC
KALÓRIA: 998 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. áprilisi számában jelent meg.

Recept: Francsics Annamária, a Csillagánizs blog szerzője

Fotó: Gyugyi Péter