Téli fűszerkeverékek almaborba, forralt borba, kakaóba és teába is

Egy forró ital képes bennünket tetőtől-talpig átmelegíteni, de ha fűszerezésének hála karácsonyi ízvilága is van, akkor még a lelkünkre is hat! 3 csináld magad!-fűszerkeverék következik.

Almabor fűszer, az ínyenceknek

almabor-fűszer

Hozzávalók:

  • 4 csésze cukor (kb. 200 g)
  • 4 evőkanál őrölt fahéj
  • fél evőkanál őrölt szerecsendió
  • fél evőkanál őrölt szegfűszeg

Elkészítés:

A hozzávalókat öntsétek egy tálba, keverjétek alaposan össze, majd töltsétek bele egy szép, zárható tetejű üvegbe, és címkézzétek fel. A fűszerkeverék nem csak almaborhoz, hanem például felforrósított almaléhez is passzol, sőt, puncsba is keverhető.

Az eredeti receptet itt találjátok.

Forraltbor-fűszerkeverék, a pikáns ízek kedvelőinek

forralt-bor-fűszerkeverék

Hozzávalók:

  • 6 db egész fahéj
  • 6 egész csillagánizs
  • 2 evőkanál szegfűbors
  • 2 evőkanál egész szegfűszeg
  • 1 evőkanál zöld kardamom
  • 1 teáskanál fekete bors

Elkészítés:

A fahéjat és a csillagánizst tegyétek műanyag zacskóba, és törjétek össze apró darabokra. (Mozsárral is lehet próbálkozni, de úgy egy kicsit nehezebb.) Ezután szórjátok bele a darabkákat egy tálba, keverjétek hozzá a többi fűszert is, majd az egészet töltsétek egy üvegbe. Ajándéknak is nagyszerű, de otthoni használatra szintén ajánljuk. 😉

Innen származik a recept.

Mézeskalács fűszerkeverék, nem csak süteményhez

mézeskalács-fűszerkeverék

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál őrölt gyömbér
  • 2 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál őrölt szegfűszeg
  • fél teáskanál őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A fűszereket – az előzőekhez hasonlóan – keverjétek össze egy tálban, aztán szórjátok egy tiszta, zárható üvegedénybe. A mézeskalács fűszerkeverékben a legjobb, hogy nemcsak süteményekhez, hanem például forró csokihoz és teához is felhasználható, karácsonyi ízt kölcsönözve nekik.

A receptet itt találtuk.

Szöveg: D.A.

Fotó: savorynothings.com, buzzfeed.com, wonkywonderful.com