Ínycsiklandó forró italok, amiket legszívesebben már most kortyolgatnánk

Ma reggel már kifejezetten fáztunk, miközben munkába igyekeztünk, ezért úgy döntöttünk, forró italokkal fogjuk felmelegíteni magunkat. Ajánljuk őket nektek is didergős időkre!

Vörösáfonya-puncs

vörösáfonya-puncs

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csésze áfonyalé (1 csésze=250 ml)
  • 4 rúd fahéj
  • 2 csésze almalé
  • 1 evőkanál édesítőszer
  • fél csésze narancslé
  • negyed csésze világos barna cukor
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg

Elkészítés:

A barna cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget tegyétek egy szűrőbe. A felmelegített áfonya-, a narancs- és almalevet, forraljátok össze, majd öntsétek rá a szűrőben található keverékre. Áztassátok 5-10 percig, hogy az ízek alaposan összeérjenek, aztán töltsétek poharakba a puncsot, és ízlés szerint friss gyümölcsökkel díszítve kínáljátok.

Az eredeti receptet itt találjátok.

Amaretto likőrös forrócsoki

amarettós-forró-csoki

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • 3 csésze tej (1 csésze=250 ml)
  • 9 ml Amaretto likőr
  • kétharmad csésze félédes csokoládé chips, vagy tejcsokoládé-kocka
  • negyed csésze cukor
  • fél teáskanál vaníliakivonat
  • habtejszín
  • szeletelt mandula
  • csokoládé forgács
  • csipetnyi só

Elkészítés:

Egy közepes lábasba töltsétek bele a tejet, és szórjátok rá a csokoládé chipset, a cukrot és a sót. Gyakori kevergetés mellett addig főzzétek, míg felmelegszik, és a csokoládé elolvad – ne forraljátok! Tegyétek bele a vanília kivonatot, kicsit főzzétek össze, aztán töltsétek bögrébe az italokat. Mindegyikbe kerüljön Amaretto likőr is! A tejszínt verjétek habbá, kanalazzátok rá a forrócsoki tetejére, végül szeletelt mandulával és csokiforgáccsal díszítsétek.

Itt találjátok az eredeti receptet.

Kókuszos kávé

kókuszos-kávé

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 csésze forró kávé (1 csésze=250 ml)
  • negyed csésze étcsokoládé szirup
  • 1 teáskanál kókuszkivonat (elhagyható)
  • fél csésze kókusztej
  • fél csésze pirított kókusz
  • fél csésze habtejszín
  • negyed csésze porcukor
  • fél teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

A kókuszkivonatot, a csokoládészirupot, a kávét és a tejet felezzétek meg, majd egy-egy bögrében keverjétek össze. A habtejszínt verjétek fel, majd lassan adagolva, állandó keverés mellett tegyétek bele a porcukrot és a vaníliakivonatot, végül kanalazzátok az egészet a kávé tetejére. Utolsó simításként jöhet a pirított kókuszreszelék, és már lehet is fogyasztani a finomságot.

Az eredeti receptet ezen az oldalon találjátok.

Mandulás-vaníliás tej

mandulás-vaníliás-tej

Hozzávalók 1 személyre:

  • 2 csésze cukrozatlan mandulatej
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál juharszirup
  • csipet fahéj

Elkészítés:

Öntsétek a hozzávalókat egy kisebb lábasba és melegítsétek fel majdnem forráspontig. Töltsétek bögrébe a kész italt, aztán kucorodjatok a kanapéra és kortyolgassátok el! 😉

Ide kattintva találjátok az eredeti receptet.

Almabor rummal

almabor-rummal

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 liter almabor
  • 1 csésze rum (1 csésze=250 ml)
  • 2 rúd fahéj
  • 1 nagy alma szeletelve
  • 1 nagy körte szeletelve
  • egyharmad csésze olvasztott vaj
  • egyharmad csésze barna cukor
  • fél teáskanál szegfűbors
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg
  • kis darab gyömbér szeletelve

Elkészítés:

Tegyétek az összes hozzávalót egy közepes lábasba és forraljátok össze. Amikor már bugyog, vegyétek vissza a hőt és még 10 percig főzzétek. Amikor leveszitek a tűzről, öntsétek hozzá a rumot, majd bögrékbe kiadagolva tálaljátok. Ízlés szerint a megpuhult gyümölcsöket is bele lehet tenni a poharakba.

Itt találjátok az eredeti receptet.

Szöveg: D.A.

Fotó: deliciouslysprinkled.com, delightfulemade.com, chocolatemoosey.com, thehonoursystem.com, notey.com