Lélekgyógyítás természetes módszerekkel + JÁTÉK

A szorongásnak, a belső bizonytalanságnak és az önbizalomhiánynak számtalan oka lehet, és sajnos bármelyik képes rá, hogy tartósan megnehezítse a mindennapjainkat. Szerencsére a lélek betegségeire is léteznek természetes gyógymódok, melyeket az év végi szabadság során, a nyugodtabb körülmények között érdemes kipróbálni.

lelek

Szorongás

Félelmet sok minden kiválthat, lehet félni a munkanélküliségtől,a környezeti katasztrófáktól, a pókoktól,a felelősségvállalástól,a döntésektől,a változásoktól,a jövőtől,az öregedéstől,mindentől… De a félelem lehet látszólag megalapozatlan is.

Tünetek:

Félelemkor a szervezet adrenalin és kortizon hormonokat választ ki. Gyorsul a szívverés, a légvétel, a szervek artériái beszűkülnek, az izmok vérellátása nő, az anyagcsere gyorsabbá válik, emelkedik a vércukorszint. Ezzel szemben az emésztés szinte leáll, és ugyanígy szünetel minden, ami nem feltétlenül szükséges a túléléshez. A szervezet és a psziché számára roppant megterhelő, ha gyakran és tartósan kell szembesülnie a félelemmel, és a félelemérzetet nem tudja megszüntetni.

Orvoshoz kell fordulni:

A természetes szerek akkor segítenek, ha az emberen csak időnként hatalmasodik el a félelem. Például fél egy rossz döntéstől,egy megmérettetéstől, attól,hogy elhagyják,vagy este a sötétben… Ám ha a félelem állandósul,és súlyosan korlátozza a mindennapi életet – kerülni kell például a nyilvános helyeket,a tömeget,a közlekedési eszközöket,vagy a rossz döntés miatti félelmében az ember már semmiben sem mer döntést hozni –,akkor szakemberhez kell fordulni.

Kezelés gyógynövényekkel:

Félelemre a leghatásosabb gyógynövények egyike a kava kava. Ha a félelem nagyon kimerítő, hasznos lehet a macskagyökér, a komló, a levendula, a golgotavirág, az illatos varjúháj vagy a tajgagyökér. Ha a szorongás depressziót okoz, az orbáncfű jelenthet segítséget. Ha gyámoltalanná tesz, angyalgyökeret és kasvirágot érdemes ellene használni.

Belső nyugtalanság

Az ilyen állapot kiváltója gyakran a stressz, de félelmek, gondok,túlterheltség is eredményezhet belső nyugtalanságot,idegességet. Persze a belső nyugtalanságnak szervi okai is lehetnek: a pajzsmirigy működésének elégtelensége, alacsony vércukorszint, változókori hormoningadozás.

Tünetek:

Belső feszültség, amikor az ember azt érzi, nem tud egy helyben maradni, vibrál az egész belseje. Ennek az állapotnak gyakori velejárói a gyomorbántalom, az emésztési zavar, a szívbántalom, a szédülékenység és az alvászavarok.

Orvoshoz kell fordulni:

Ha tartósan kínozza belső feszültség, nyugtalanság, melyhez további panaszok társulnak, mint szédülés, magas vérnyomás,és házilag nem sikerül elmulasztani,vagy súlyosbodik az állapota.

Kezelés gyógynövényekkel:

Komló, zab, golgotavirág, levendula, citromfű,orbáncfű, mezei zsurló.

Önbizalomhiány

Mindnyájunknak esett már csorba az önbecsülésén, legtöbbször a gyermekkorunkban, és felnőttként gyakran mi vagyunk önmagunk legnagyobb kritikusai. Folyton emlékeztetjük magunkat arra, hogy voltaképpen nem vagyunk elég jók, nem vagyunk szeretetreméltók, nem vagyunk elég szépek, gazdagok, sikeresek? Még rosszabb a helyzet,ha az ember attól függően szereti magát,hogy mások mit tartanak róla, vagy hogy megfelel-e bizonyos elvárásoknak a teljesítménye,a kinézete, ahelyett hogy önmagából fakadó szilárd önbizalom élne benne.

Tünetek:

Aki híján van az önbecsülésnek, az részben vagy teljesen elutasítja saját magát. Fél, hogy rossz döntéseket hoz, hajlamos arra,hogy mindent tökéletesen akarjon csinálni,nem bízik a saját tudásában,nem tartja magát szerethetőnek,elég jónak. Ha valami nem sikerül első nekifutásra, azt kudarcnak érzi. Rosszul tűri, ha mások kritizálják, közben önmagát élesen bírálja. Nehezen tud nemet mondani, inkább magába fojtja az indulatait ahelyett, hogy kiadná, a bizonytalanságát agresszivitással vagy szarkazmussal leplezi.

Orvoshoz kell fordulni:

Ha állandóan kételkedik magában, gyűlöli magát,és hajlamos az önostorozásra.

Kezelés gyógynövényekkel:

Vasfűből és macskagyökérből készítsen magának tinktúrát.

 

01_600x450.indd

A pszichés bajok természetes gyógymódokkal is kezelhetőek. További hasznos módszereket Aruna M. Seiwert: Lelki egyensúly természetes módszerekkel – A psziché teljes körű kezelése című kötetében találhattok. A könyvet megnyerhetitek a nőklapja.hu Adventi nyereményjátékán, melynek első fordulójával hamarosan jövünk a Facebook-oldalunkon!

Játékunkban a megfejtést a nyereményjáték posztja alá, kommentben várjuk.
A helyes választ megírók közül hárman egyéves digitális Nők Lapja Ezotéria előfizetést, a Lelki egyensúly természetes módszerekkel könyvet és a legújabb, 2017-es Asztrológiai előrejelzést nyerhetik meg.

A részletes játékszabályzat itt érhető el.

Ha szívesen olvasnátok még a témában, további könyvekért keressétek fel a Nők Lapja Könyvklub oldalát!