Főszerepben az alma

Az őszi hónapok egyik jellegzetes alapanyagát nem csak nyersen, magában érdemes fogyasztani, hiszen rendkívül változatosan felhasználható, édes és sós fogásokat egyaránt készíthetünk belőle. Egy receptet pedig most meg is mutatunk a magazinban megjelentek közül.

saláta

Almás, diós, kéksajtos saláta baconnel

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
2-2 szem piros és zöldalma, 10 dkg bébispenót, 10 dkg zöldsaláta, 15 dkg szeletelt bacon, 10 dkg kéksajt (pl. gorgonzola), 10 dkg dió, 1 csokor zsenge retek, fél dl almaecet, fél dl olívaolaj, frissen őrölt bors

Az almákat negyedeljük fel, vágjuk ki a magházat, vékonyan szeleteljük fel. Forgassuk meg az ecet és olaj keverékében, keverjük össze a zöldsalátával, spenóttal és a felszeletelt retekkel. Szórjuk meg bőven frissen őrölt borssal. A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg, ezután vágjuk durvára, szórjuk a salátához. Morzsoljuk rá a kéksajtot. A bacont teflonserpenyőben süssük ropogósra, keverjük ezt is a salátához, és tálaljuk.

Még több almás finomság receptje a friss Nők Lapjában!

Recept és fotó: Vrábel Krisztina