Így készül a tökéletes Gundel-palacsinta

A Gundel-palacsintánál jobbat elképzelni sem tudunk, hiszen minden van benne, amit csak szem-szájnak ingere.

HOZZÁVALÓK 8-10 DARABHOZ:

2 tojás | 20 dkg liszt | 3 dl tej | 2 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz | csipet só | olaj a sütéshez
A diós töltelékhez: 15 dkg darált dió | 10 dkg porcukor | 1 dl habtejszín (nem felverve) | 2 evőkanál rum
A csokoládéöntethez: 2 dl habtejszín | 1 evőkanál porcukor | 12 dkg étcsokoládé | 1 evőkanál rum
A tetejére (ízlés szerint): néhány evőkanál aprított dió | porcukor

1. A csokoládéöntethez egy kis lábasban felmelegítjük a tejszínt, beleszórjuk a porcukrot, majd hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét. Közepes vagy kisebb lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a rumot, majd lehúzzuk a tűzhelyről, hűlni hagyjuk.

2. A diós töltelékhez tálba mérjük az alapanyagokat, és alaposan összekeverjük. Néhány szem diót felaprítunk a díszítéshez.

3. A palacsintához eldolgozzuk a tojásokat a liszttel, hozzáadjuk a tejet és a szódát, csipet sót, majd simára keverjük.

4. Serpenyőben – kevés olajon – hagyományos palacsintát sütünk merőkanálnyi adagokból.

5. A palacsintákat megtöltjük a diós töltelékkel, négybe hajtjuk, meglocsoljuk a csokoládéöntettel. Apróra vágott dióval megszórva tálaljuk, meghinthetjük egy kis porcukorral is.

ELKÉSZÍTÉS: 60 PERC
KALÓRIA: 474 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/2. számában jelent meg, ahol több palacsintaalternatívát is találtok.

Recept és fotó: Kis-Varga Judit, a Csak a puffin blog szerzője