Banános-pisztáciás avokádófagylalt, az indián nyár kedvence

A nyár elmúlt ugyan, de a mai jó időre való tekintettel egy isteni fagylalt recepttel készültünk számotokra.

HOZZÁVALÓK 8-10 GOMBÓCHOZ:

4 darab banán | 2 darab avokádó | 1 dl habtejszín | 5 dkg cukor | 1 lime héja | 10 dkg sós, pörkölt pisztácia

1. A banánt és az avokádót hámozzuk meg, az avokádó magját vegyük ki. A banánt, az avokádót, a tejszínt, a cukrot és a lime-héjat turmixoljuk krémesre botmixerrel.

2. Hűtsük a krémet 4-5 órán át hűtőszekrényben, majd fagylaltgépben készítsük el a fagylaltot.

3. Mikor kész, keverjük hozzá a hámozott, durvára vágott pisztáciát, tálaljuk azonnal vagy tegyük a mélyhűtőbe. (Ha gép nélkül készítjük, akkor az alapkrémbe keverjük a pisztáciát, mielőtt a fagyasztóba tesszük.)

ELKÉSZÍTÉS: 15 PERC + FAGYASZTÁS
KALÓRIA: 193 KCAL/GOMBÓC

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/2. számában jelent meg.

Recept: Urbán Gábor

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője