Tejszínes-gombás csirke parázsburgonyával, a család új kedvence

Amondók vagyunk, hogy a szokásos hétvégi menüsort váltsátok ki az alábbi fogással, mert a változatosság gyönyörködtet. ;)

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

2 fej vöröshagyma | 3 evőkanál olívaolaj | 30 dkg csiperkegomba | 60 dkg csirkemell | só, bors | 1 csapott teáskanál őrölt kakukkfű | 3 dl főzőtejszín | 60 dkg apró szemű burgonya| 2 szál újhagyma

1. A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk az olívaolajon, mikor karamellizálódni kezd, hozzáadjuk az alaposan megmosott, egészben hagyott gombákat. Kb. 5 percig pároljuk magas hőfokon, hogy a gomba kiadott leve kissé elpárologjon.

2. Beletesszük a felkockázott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Felöntjük a tejszínnel, és forrás után 3-4 percig főzzük.

3. A burgonyát alaposan megtisztítjuk, sós forró vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd a tejszínes raguba forgatjuk. Frissen vágott újhagymával vagy snidlinggel megszórjuk tálalás előtt.

ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC
KALÓRIA: 497 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. októberi számában jelent meg, ahol még több tejszínes hús variációt találtok.

Recept: Hernyák Tomi

Fotó: Gyugyi Péter