Így készül az olaszok sztárédessége, a cannoli

A krémsajttal töltött édesség az itáliai konyha kedvence, hála ropogós tésztájának és semmivel sem összetéveszthető krémjének. Minket is levett a lábunkról. :)

HOZZÁVALÓK KB. 10 DARABHOZ:

15 dkg liszt + a nyújtáshoz  | 2,5 dkg cukor | 1 teáskanál méz | 2 dkg vaj/margarin 1 tojás | olaj a sütéshez | fém sajtosroló-forma a sütéshez
A töltelékhez: 25 dkg ricotta | 5 dkg cukor (vagy méz) | 1 evőkanál narancsvirágvíz | 5 dkg kandírozott citrushéj (narancs, citrom) | kb. 5 darab koktélcseresznye

1. Gyúrjunk tésztát a lisztből, cukorból, mézből, vajból/margarinból és a tojásból. Lisztezett felületen nyújtsuk egészen vékonyra (kb. 2 mm), és szaggassunk akkor a köröket egy pohárral, hogy átérje a sajtosroló formát, és össze is érjen.

2. A tésztaköröket helyezzük fel egy-egy formára, jól nyomjuk össze az átfedésnél, majd közepesen meleg olajban süssük készre 1-2 másodperc alatt. Amint kifehéredik kicsit, jó is, forgassuk meg, majd vegyük ki az olajból papírtörlőn lecsepegni.

3. A töltelékhez keverjük habosra a ricottát a cukorral és a narancsvirágvízzel, adjuk hozzá a kandírozott citrusokat. Töltsük habszákba a krémet, majd nyomjuk a rudakba. A végükre illesszünk egy-egy felezett koktélcseresznyét.

ELKÉSZÍTÉS: 55 PERC
KALÓRIA: 157 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2017/2. számában jelent meg, még több olasz édesség társaságában.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője