Joghurtos újburgonyasaláta uborkával és póréhagymával – Bármelyik húsételt feldobja

Az újburgonya szezonját vétek lenne kihagyni, hiszen a zöldségből nagyon finom köretet lehet kreálni. Nekünk nagy kedvencünk.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1,5 kg újburgonya | 20 dkg csemegeuborka | 1 dl tejföl | só, bors | 4 dl sűrű görög vagy török joghurt | 1 szál póréhagyma | 1 kis fej lila hagyma

1. Az alaposan megmosott, ledörzsölt burgonyát megfőzzük héjában, majd kihűtjük, felkockázzuk.

2. Az uborkát is felkockázzuk, hozzáadjuk a tejfölt, borsot és a joghurtot, összekeverjük. A burgonyát besózzuk, a joghurtos keverékhez forgatjuk. Karikára vágott póréhagymát és finomra vágott lila hagymát szórunk a tetejére.

ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 372 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2017. májusi számában jelent meg.

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter