Nyárköszöntő erdeigyümölcs-leves tejszínhabbal

Habár az időjárás még nem mutatja, hamarosan beköszönt a nyár és vele együtt a gyümölcsleves imádott időszaka. Mi már nem bírunk addig várni, ezért hoztuk el nektek ezt a receptet!

23g1

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

45 dkg erdeigyümölcs-keverék (fagyasztott) | 1 evőkanál cukor | 1 rúd fahéj | 1 késhegynyi szegfűszeg | 1 kezeletlen citrom reszelt héja | 2,5 dl hideg habtejszín + a tálaláshoz tejszínhab

1. A gyümölcsöket cukrozzuk meg, ízesítsük a fűszerekkel, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje (kb. 1 liter). Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjat.

2. Vegyük ki a fahéjat, botmixerrel pürésítsük, keverjük a leveshez a tejszínt, majd vízfürdőben hűtsük ki. Tejszínhabbal a tetején tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 20 PERC
KALÓRIA 331 KCAL/ADAG

A receptet a Nők Lapja Konyha 2016. májusi számában találjátok, még több gyerekbarát fogással együtt.

Recept: Francsics Annamária

Fotó: Gyugyi Péter